2017-12-15 10.20.33.jpg
Kerkliedwiki wenst je een mooie adventsperiode!
Geniet van de adventskalender die we met vele liefhebbers van kerkmuziek samenstelden. En laat je verrassen met bijpassende inkijkjes in de Kerkliedwiki.
info@kerkmuzieknetwerk.nl
2017-12-15 10.20.33.jpg Kerkliedwiki wenst je een mooie adventsperiode! Geniet van de adventskalender die we met vele liefhebbers van kerkmuziek samenstelden. En laat je verrassen met bijpassende inkijkjes in de Kerkliedwiki.

Om alvast te noteren: op 3 februari 2018 is de 10e Kerkliedwiki Schrijfdag. Meer weten: info@kerkmuzieknetwerk.nl

Help:Auteursinstructie

Uit Kerkliedwiki
(Doorverwezen vanaf Auteursinstructie)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Kerkliedwiki is bedoeld om relevante informatie over kerkliederen te verzamelen en beschikbaar te maken. Heb je interessante informatie over een lied, dan kun je dat hier opnemen.

Belangrijk! Lees voordat je begint in elk geval de Schrijfwijzer. Daarin vind je de aanwijzingen voor het maken van een goede beschrijving per onderdeel. Hieronder vind je de technische aanwijzingen om je informatie in te voeren.

Hoe werkt het?

Een wiki werkt heel eenvoudig:

  • er zijn pagina's (een pagina bevat een artikel per lied),
  • je kunt een pagina aanpassen (bewerken), als gehele pagina (tab boven het artikel) of als deel van de pagina (bewerken-link rechts naast elk gedeelte),
  • en je kunt je gemaakte aanpassing opslaan (knop 'pagina opslaan' onderaan het artikel).

Beschrijven van een lied

De inhoud van het artikel volgt een vast stramien. Aanwijzingen over de in te vullen informatie vind je in de Schrijfwijzer.

Werkwijze voor het invoeren van een nieuw lied

  • Klik op formulier Lied aanmaken
  • Tik de beginregel van het lied in. Als het lied al bestaat krijg je dat lied gepresenteerd om te bewerken. Is het lied nog niet opgenomen in de Kerkliedwiki, dan krijg je een nieuw artikel voorgesteld.
  • Vul de gegevens in en sla het artikel op met de knop onderaan (Pagina opslaan).

Alternatieve werkwijze

  • Zoek naar een lied door in het zoekvenster de titel in te tikken.
  • Als het lied al is opgenomen krijg je hulp (tekstsuggestie). Kies het lied.
  • Is een lied nog niet opgenomen, kies dan voor 'pagina aanmaken'. Er wordt een blanco pagina getoond.

Zet bovenaan deze pagina alleen de volgende tekst:

{{Infobox lied}}

Kies daarna voor 'Pagina opslaan'.

Je krijgt nu een bijna leeg artikel op je scherm. Daarna kun je via een formulier alle gegevens over het lied gaan invoeren: kies daarvoor bovenaan de tab 'Bewerken met formulier'. Je kunt nu op verschillende tabbladen alle informatie over het lied invullen. De aanwijzingen in het formulier helpen je op weg. De laatste tab 'Inhoud van het artikel' biedt ruimte voor alles wat je nog meer over het lied wilt vertellen. Belangrijk! Vergeet niet je (gewijzigde) pagina op te slaan.

Kerkliedwiki maakt gebruik van precies dezelfde software als Wikipedia. Wil je meer weten over de werkwijze in deze wiki, bekijk dan de snelcursus en informatie van Wikipedia.

Voor het opmaken van een artikel kun je gebruik maken van alle codes die Wikipedia ook hanteert. Er is een handig spiekbriefje met alle codes.

Knip- en plakcodes

Van alle onderdelen waarmee je een artikel kunt vullen is de codering als knip- en plakmateriaal beschikbaar. Op de onderstaande pagina's vind je de afzonderlijke delen. Kopieer zo'n stukje naar je pagina en vul de juiste gegevens in.

Bijdrage mailen

Zie je geen kans om zelf je informatie in te voeren, of heb je specifieke informatie over maar één lied. Stuur dan je informatie naar info@kerkmuzieknetwerk.nl. Een vrijwilliger van de redactie kan het dan opnemen. Vermeld altijd duidelijk om welk lied het gaat.