2017-12-15 10.20.33.jpg
Kerkliedwiki wenst je een mooie adventsperiode!
Geniet van de adventskalender die we met vele liefhebbers van kerkmuziek samenstelden. En laat je verrassen met bijpassende inkijkjes in de Kerkliedwiki.
info@kerkmuzieknetwerk.nl
2017-12-15 10.20.33.jpg Kerkliedwiki wenst je een mooie adventsperiode! Geniet van de adventskalender die we met vele liefhebbers van kerkmuziek samenstelden. En laat je verrassen met bijpassende inkijkjes in de Kerkliedwiki.

Om alvast te noteren: op 3 februari 2018 is de 10e Kerkliedwiki Schrijfdag. Meer weten: info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gereformeerd Kerkboek

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Gereformeerd Kerkboek 2006

Titel

Gereformeerd Kerkboek.

Uitgever

  • Gereformeerde Kerken in Nederland (GKV),
  • Jongbloed, Heerenveen.

Edities

  • In 1986 verscheen de eerste editie.
  • De editie van 2001 is een tijdelijke uitbreiding van de vorige uitgave van het Gereformeerd Kerkboek met vooral nieuwe gezangen.
  • Het nieuwe Gereformeerd Kerkboek (2006) vervangt de vorige uitgaven en is uitgebreid met nieuwe gezangen en nieuwe liturgische formulieren, ISBN 9789065392893.
  • Op 7 juni 2014 heeft de synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt besloten dat er een nieuw Gereformeerd Kerkboek komt, met de 150 berijmde Psalmen, gezangen en verder belijdenisgeschriften, orden van dienst, liturgische formulieren en de nieuwe Kerkorde. Het nieuwe Gereformeerd Kerkboek verschijnt in het najaar van 2016.

Achtergrondinformatie

Het Gereformeerd Kerkboek is voortgekomen uit de behoefte in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt om een eigen lied- en kerkboek te hanteren. Opgenomen zijn 150 psalmberijmingen, deels overgenomen uit het Liedboek voor de Kerken en deels eigen berijmingen. Verder gezangen als uitbreiding op de 12 gezangen uit 1773 en daarnaast de drie oecumenische en de drie gereformeerde belijdenisgeschriften, de gereformeerde liturgische formulieren, enkele gebeden en de gereformeerde kerkorde. De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt gebruiken naast het Gereformeerd Kerkboek het Liedboek 2013, Opwekkingsliederen en Psalmen voor Nu, maar ook wordt soms gebruik gemaakt van De Nieuwe Psalmberijming en Levensliederen.

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – de volledige inhoudsopgave met de titels van alle opgenomen liederen.
  • Liederen – alfabetisch overzicht van de liederen die al zijn ingevoerd.

Externe links

  • Gereformeerde Kerken in Nederland [1]
  • Steunpunt liturgie Gereformeerde Kerken vrijgemaakt [2] .

Voetnoten