2017-12-15 10.20.33.jpg
Kerkliedwiki wenst je een mooie adventsperiode!
Geniet van de adventskalender die we met vele liefhebbers van kerkmuziek samenstelden. En laat je verrassen met bijpassende inkijkjes in de Kerkliedwiki.
info@kerkmuzieknetwerk.nl
2017-12-15 10.20.33.jpg Kerkliedwiki wenst je een mooie adventsperiode! Geniet van de adventskalender die we met vele liefhebbers van kerkmuziek samenstelden. En laat je verrassen met bijpassende inkijkjes in de Kerkliedwiki.

Om alvast te noteren: op 3 februari 2018 is de 10e Kerkliedwiki Schrijfdag. Meer weten: info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2017/12/05

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dinsdag 5 december 2017

De keuze van Janneke Nijboer

"The angel Gabriël

Verliefd ben ik op dit lied geworden en ik denk dat het komt door Sting. Ik kan er geen genoeg van krijgen om er naar te luisteren en te peilen waar de klanken vandaan komen. De melodie van dit lied heeft hele oude wortels en door de manier waarop het lied behandeld wordt hoor ik dat terug. Alsof vanuit de eeuwen der eeuwen, vanuit Spanje over de zee de melodie zich heeft verspreid en elke luisteraar voor een moment vasthoud.

Hoor een engel spreekt! Wij worden meegenomen naar de intimiteit van de ruimte waar Maria op dat moment is en toegesproken wordt. Uit de zachte stem van Sting klinkt diep respect voor de jonge vrouw. Er is geen misverstand mogelijk, plaats, tijd en mens worden gevuld met een heilig luisteren. De Ene meldt zich en wacht vol eerbied af, wat deze kostbare mens gaat antwoorden.

De opname die ik heb gekozen komt uit een concert van Sting opgenomen in de kathedraal van Durham. Een aantal jaren geleden was ik in die kerk en raakte ontroerd door een beeld van Maria bij haar zoon, de gestorven Jezus. Bij het kijken naar dit beeld had ik een zelfde soort ervaring als bij het luisteren naar het lied. Ik mocht op veilige afstand dit heilige moment naderen. Vanuit mijn eigen stilte en verlegenheid neurie ik zacht mee: gloria. Je kunt het hele concert luisteren of direct luisteren naar het lied: vanaf minuut 5.45 tot ongeveer 9.00."
--Janneke Nijboer, predikant

Lied

Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina De engel Gabriël komt aangesneld.

Verken meer op de Kerkliedwiki


Adventskalender

3
dec
4
dec
5
dec
6
dec
7
dec
8
dec
9
dec
10
dec
11
dec
12
dec
13
dec
14
dec
15
dec
16
dec
17
dec
18
dec
19
dec
20
dec
21
dec
22
dec
23
dec
24
dec
25
dec

Kerkliedwiki brengt tijdens de adventstijd elke dag een lied onder de aandacht. Dit jaar vroegen we musici, theologen en liefhebbers om hun favoriete zettingen of bewerkingen van kerkliederen uit de periode advent en kerst. Meer informatie over het lied vind je natuurlijk in de Kerkliedwiki.