Kerkliedwiki 5 jaar.png
Dit jaar is er opnieuw de Kerkliedwiki Adventskalender! En er zijn twee spellen om gratis te downloaden: een Adventskwartet en een Adventsquiz.
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki 5 jaar.png Kerkliedwiki bestaat 5 jaar! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

Dit jaar is er opnieuw de Kerkliedwiki Adventskalender met elke dag een mooi lied! En er zijn twee spellen om gratis te downloaden: een Adventskwartet en een Adventsquiz. Meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2017/12/07

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Donderdag 7 december 2017

De keuze van Elien Lammers

"In Kerk-Avezaath staat dit jaar 'Onderweg zijn' centraal en daarvoor hebben we het verhaal van De wijzen uit het oosten gekozen. Al zoekend in allerlei bundels en vooral het Liedboek 2013 kwam ik op het Scandinavische kerstlied Mit hjerte alltid vanker (lied 480). Het is vertaald door Ria Borkent Ik wandel in gedachten en geldt in Scandinavie als een soort Ere zij God, in de zin van dat als dit niet gezongen wordt het geen kerst is geweest. Rustig tempo, een paar verrassende melodie wendingen en in totaal een ontroerend mooi lied, qua tekst en muziek. Wij gaan het zingen als drempellied op kerstavond."
--Elien Lammers, dirigent

Lied

Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Ik wandel in gedachten.

Verken meer op de Kerkliedwiki


Kerkliedwiki brengt tijdens de adventstijd elke dag een lied onder de aandacht. Dit jaar vroegen we musici, theologen en liefhebbers om hun favoriete zettingen of bewerkingen van kerkliederen uit de periode advent en kerst. Meer informatie over het lied vind je natuurlijk in de Kerkliedwiki.