Koekjes.jpg
Ben je blij met de Kerkliedwiki? Steun ons met deze actie
Koop nu een grappige koekjessteker van Luther of Bach voor € 10,- (incl. verzendkosten) en draag bij aan de kosten van de webhosting van Kerkliedwiki.
Bestellen info@kerkmuzieknetwerk.nl
Koekjes.jpg Ben je blij met de Kerkliedwiki? Steun ons met deze actie Koop nu een grappige koekjessteker van Luther of Bach voor € 10,- (incl. verzendkosten) en draag bij aan de kosten van de webhosting van Kerkliedwiki.

Bestellen – Meer weten: info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Nieuws

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Kerkliedwiki Schrijfdag

Zesde Kerkliedwiki-Schrijfdag 11 juni 2016

Op zaterdag 11 januari 2016 wordt de vijfde Kerkliedwiki Schrijfdag georganiseerd in samenwerking met de Lutherse kerk in Amersfoort (Langestraat 61). Van harte welkom! Meer weten?

Kerkliedwiki Adventskalender 2015

Aftellen naar kerst in de adventsperiode is leuk met een adventskalender. Elke dag mag er een luikje open. En bij de Kerkliedwiki is de verrassing dan natuurlijk een lied. Dagelijks selecteren we een lied uit alle tradities, bundels en stijlen. Voor oud en jong, klassiekers en nieuwe liederen, voor elk wat wils. Janneke Nijboer maakte bij elk lied een toepasselijke beeldmeditatie.
Actuele ontwikkelingen in de Kerkliedwiki (update: 13 mei 2016)

Nieuw: invoer formulier

Het invoeren van liederen is een stuk eenvoudiger gemaakt. Je kunt nu gebruik maken van een invulformulier. Je vult de eerste regel van het lied in en komt dan op een formulier met tabbladen. Als het lied al in de Kerkliedwiki staat krijgt je die gegevens te zien. Als je alle relevante informatie hebt ingevuld of aangevuld, sla je je artikel op. De techniek zorgt ervoor dat alles automatisch goed gecodeerd wordt. Probeer het formulier maar eens.

Nieuwe bundels

Regelmatig verschijnen er nieuwe liedbundels met kerkliederen. Zowel voor een breed publiek als voor speciale doelgroepen. Het doel is: alle bundels vindbaar via de Kerkliedwiki. Het liefst alle informatie over alle liederen. Maar in elk geval: de complete inhoudsopgave en speciale registers. Op dit moment zitten de inhoudsopgave van 64 liedbundels er al in. Kijk maar op Portaal:Liedbundels.

Nieuwe liederen

Er worden continu nieuwe liederen ingevoerd of aangevuld. Liederen die goed zijn beschreven, of die een duidelijk instructievoorbeeld zijn, krijgen een plek in de Etalage. Die verzameling wordt natuurlijk ook steeds groter. Hier staat het meest actuele overzicht van de goede artikelen.

Projecten en klussen

Er is een mooi project gedaan om van alle Geneefse psalmen de melodieen in te spelen. Die kun je beluisteren bij elke psalm. De komende tijd gaan we andere grotere projecten en korte klussen duidelijker aankondigen. In de hoop dat er meer mensen mee willen gaan doen natuurlijk. De projecten staan op de pagina Kerkliedwiki:Wikiproject. De kleinere klussen komen binnenkort op de pagina Kerkliedwiki:Wikiklus.

Proeftuin en laboratorium

Nieuwe zoekmogelijkheden

  • Zoeken naar liederen met dezelfde melodie (artefacten) kan via de naam van de melodie of via het solmisatieschema. Bijvoorbeeld: Een smekeling, zo kom ik tot uw troon (melodie), of 1-3-3-2-3-2-1-1-7-1. Uiteraard vind je een lied hier pas in terug als het is ingevoerd met de betreffende gegevens.
  • Voor het zoeken op bijbelplaatsen ontwikkelen we een zoekhulpmiddel, waarbij je per perikoop alle liederen kunt vinden. Zeker nog niet af, maar je mag al meekijken. Bijvoorbeeld bij het Bijbelboek Genesis.
  • Voor het zoeken naar een lied dat in meer bundels voorkomt kun je de gewenste bundels opgeven. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk zoeken voor een oecumenische viering welke liederen zowel voorkomen in het Liedboek als in Gezangen voor liturgie. Speciaal:ZoekopdrachtUitvoeren/Liedbundels_zoeken

Nieuwe functies

Een prachtige functionaliteit die we nog verder uitwerken is Speciaal:GegevensBekijken/Lied. Hiermee kun je op elk willekeurig criterium gaan zoeken en vervolgens je resultaten verkleinen door extra criteria toe te voegen. Bijvoorbeeld: je zoekt een lied voor de adventstijd. Je krijgt dan eerst als resultaat gepresenteerd: alle liederen die in de categorie Adventstijd zijn ingedeeld. Maar je kunt op die selectie extra criteria toevoegen. Bijv. dat het een avondlied moet zijn, of een lied met het thema Vrede en gerechtigheid. Experimenteer maar eens als je dat leuk vindt. En laat ons vooral je wensen weten (info@kerkmuzieknetwerk.nl).