Kerkliedwiki 5 jaar.png
Dit jaar is er opnieuw de Kerkliedwiki Adventskalender! En er zijn twee spellen om gratis te downloaden: een Adventskwartet en een Adventsquiz.
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki 5 jaar.png Kerkliedwiki bestaat 5 jaar! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

Dit jaar is er opnieuw de Kerkliedwiki Adventskalender met elke dag een mooi lied! En er zijn twee spellen om gratis te downloaden: een Adventskwartet en een Adventsquiz. Meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Licht dat terugkomt

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Licht dat terugkomt
Deel van Als de graankorrel sterft
Herkomst
Taal Nederlands
Land Nederland
Tekst
Dichter Marijke de Bruijne
Metrisch 5-6-6
Muziek
Componist Anneke van der Heide
Solmisatie 1-1-1-7-5
Gebruik
Kerkelijk jaar Paasnacht
Liturgie Lichtritus
Gebedsacclamatie
Thema Hoop
Vrede
"Vrede" komt niet voor in de lijst met mogelijke waarden (Aanbidding, Aanvechting, Adem, Bevestiging ambtsdragers, Belijdenis, Doop, Eenzaamheid, Geloof, Herfsttijd, Hoop, Huiszegen, Kerk en gemeente, Leven, Levenseinde, Levensweg, Licht en duisternis, Liefde, Loven en danken, Naam, Navolging, Oogst, Pelgrimage, Roeping, Rouw, Schepping, Stilte, Troost, Trouw en huwelijk, Twijfel, Uitvaart, Uitvaart kind, Vrede en gerechtigheid, Vertrouwen, Verwachting, Verzoening, Ziekte, Zoeken, Zomertijd) voor deze eigenschap.
Liedbundels
Zangen van Zoeken en Zien 182

Licht dat terugkomt is een kort lied uit het oratorium Als de graankorrel sterft. De tekst is van Marijke de Bruijne, de muziek is van Anneke van der Heide.

Opname beluisteren

  • Van de CD Als de graankorrel sterft, gezongen door het koor van de Pepergasthuiskerk te Groningen. Overgenomen met toestemming van de rechthebbenden.

Tekst

Licht dat terugkomt.
Hoop die niet sterven wil.
Vrede, die bij ons blijft.

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje lied