Kerkliedwiki 5 jaar.png
Kom naar het Kerkliedwiki Festival op 3 februari in Amersfoort!
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki 5 jaar.png Kerkliedwiki bestaat 5 jaar! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

Dit was het feestelijke programma van de 10e Kerkliedwiki Schrijfdag op 3 februari 2018. Meer weten over een volgende dag: info@kerkmuzieknetwerk.nl

Overleg gebruiker:Ecthelion3

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op mijn overlegpagina. Enkele opmerkingen voor u een reactie plaats:

  • Maak voor een vraag/opmerking een nieuw kopje door op de tab Kopje toevoegen rechtsboven te klikken
  • Onderteken uw reactie met vier maal een tilde (~~~~)

Welk een vriend is onze Jezus

Hallo, Ik attendeer je er maar even op dat ik je vraag over de vertaler van Welk een vriend is onze Jezus heb beantwoord op de overlegpagina. --Roepers (overleg) 15 dec 2015 06:18 (UTC)

Voetregel

Dag Matthijs, Even over de vaste voetregel op de wiki. Daar staan nu drie links: Privacybeleid / Over Kerkliedwiki / Voorbehoud. Als ik bij Voorbehoud klik krijg ik het Colofon. Dat zou dus misschien een betere link zijn. Verder zou het mooi zijn als er ook nog een link komt met de titel Copyrights die dan verwijst naar (bijvoorbeeld) de volgende tekst. De medewerkers aan de Kerkliedwiki doen hun uiterste best om de auteursrechten op teksten en muziek van de opgenomen kerkliederen te respecteren en nemen in principe niets op zonder toestemming van de rechthebbenden. Wie van mening is dat desondanks copyrights zijn geschonden, wordt verzocht dit te melden via het e-mailadres info@kerkmuzieknetwerk.nl. De betreffende tekst en/of muziek zal dan zo snel mogelijk worden verwijderd. Groet, Michaël Michaël Steehouder (overleg) 2 feb 2016 09:13 (UTC)

Bedankt voor de suggestie. Ik ga waarschijnlijk binnenkort wel een keer langs bij Lydia om het één en ander te bespreken, dan zal ik dit meenemen. --Ecthelion3 (overleg) 2 feb 2016 10:09 (UTC)
Ik had al een pagina aangemaakt Kerkliedwiki:Auteursrechten. Het zou goed zijn om die in de voetregel ook een plek te geven. Maar ik heb nog niet uitgevonden hoe ik die in voetregel krijg. Lydia Vroegindeweij (overleg) 2 feb 2016 11:39 (UTC)
De methode staat hier beschreven: https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Footer#Customizing_the_Built-in_items (bij copyright). De informatie komt op een aparte regel te staan, direct boven de links Privacybeleid / Over Kerkliedwiki / Voorbehoud. --Ecthelion3 (overleg) 2 feb 2016 11:50 (UTC)
De verwijzing staat er nog niet op. Denken jullie eraan ook de tekst van de link Voorbehoud te veranderen in Colofon?Michaël Steehouder (overleg) 11 feb 2016 13:19 (UTC)
  • Voortgangspagina -Zangbundel Joh. de Heer

Hallo Matthijs, Ik kende de voortgangspagina liederen nog niet, werd getriggerd door jouw recente wijziging Zelf heb ik onlangs not de voortgang op de Zangbundel Joh. de Heer op een andere manier bepaald en het resultaat is nogal verschillend.

Ik kwam zaterdagochtend op 235 liederen die blauw zijn in de inhoudslijst, van een totaal van 944. (liederen met een ** vermelding ( vervallen in 1991) niet meetellend) , en kwam ik dus op vrijwel 25%.

Voor een groot deel kan ik wel verklaren hoe dit komt: 1) Sommige liederen komen 2X voor in JdH, één lied zelfs 4X Neem mijn leven, laat het, Heer, en delen dezelfde pagina.in het boxje Lied heb ik ze dan allemaal in hetzelfde vakje ingevuld, vaak met (a), (b) etc. erachter. Ik neem aan dat ze met de de methode die hier gebruikt is, maar 1 X meetellen. Of zelfs dat ze helemaal niet meetellen omdat de invoer als fout wordt gezien.

2) Dat laatste vraag ik mij ook af van liederen met een A aan het nummer vast, daar zijn er zo'n 30 van.

3) Van een aantal liederen is de naam in de lijst op blauw gegaan zonder dat iemand zich bewust was dat een lied met deze titel in JdH stond. Ik heb er daarvan al een aantal teruggevonden en gecheckt of het hier om hetzelfde lied ging. Zo ja dan heb ik de vermelding van liednummer op de pagina Lied toegevoegd, zo nee dan heb ik de naam in JdH gewijzigd zodat die niet meer blauw werd.

Update : ik ben verdergegaan met liederen na te lopen die blauw waren in de inhoudlijst maar niet een JdH liednummer vermelden in de liedbox, en dat dan recht te zetten. Het bleken er nog heel wat meer te zijn dan ik dacht. naast het vinden van nog meer liederen die toch al beschreven zijn heb ik intussen ook weer een aantal nieuw ingevoerd. zodoende kom ik nu( 16 feb) op 253 "2004 editie" liederen blauw terwijl jouw voortgangsmeter op 240 staat. Het verschil kan geheel verklaard worden met dubbele liederen, afgezien van een enkel foutje.Jaap Kamphorst (overleg) 16 feb 2018 22:22 (CET)

Het zal wel een klus zijn om de invoer van het formulier lied zo aan te passen dat dit allemaal wel goed gaat. Intussen heb ik wel een ideetje hoe dit kan: kijk of er in het betreffende lied-veld een komma zit ( dat scheidt de verschillende versies), en zo ja het lied dan voor 2 te tellen. Ik denk dat dit afdoende moet zijn, omdat dat 3 of zelfs 4 dezelfde liederen in dezelfde bundel een extreme uitzondering zal zijn. en het bovenstaande voorbeeld is veranderd: 1 versie heeft nu zijn eigen pagina, zodat er nog 3 overblijven.

Over het totaal aantal liederen(editie 2004):

nummers : 1-1011 Vervallen in 1991 :98 nummers (1X alleen het A-nummer, 1X nummer zelf + A nummer, niet apart vermeld) De vervallen nummers zijn wel in de Kerkliedwiki lijst opgenomen. A-nummers: 30 overgebleven?. (bij nog eens natellen kom ik op 31) zo kwam ik op 1011-97+31= 944 ( te corrigeren tot 945) Totaal aantal liederen in de lijst : 1011 +33A nummers ( 31 actueel + 2A nummers vervallen in 1991)= 1044.