Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Overleg gebruiker:Jrcramer

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Beste Jrcramer, van harte welkom op de Kerkliedwiki!

Fijn dat je belangstelling hebt voor de Kerkliedwiki! We werken hier samen aan een bronnenbank vol informatie over alle kerkliederen, om te beginnen de liederen die in Nederland worden gezongen. We richten ons op alle bundels, ongeacht in welke kerken die gebruikt worden. Het doel is het ontsluiten van alle liederen bij bijv. bijbelplaatsen, kerkelijk jaar, gebruiksmomenten. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen! De Kerkliedwiki bestaat sinds december 2012 en wordt door vrijwilligers gevuld en onderhouden. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Lees die liefst eens door voordat je aan de slag gaat, ze geven wat houvast voor nieuwkomers.

Accessories-text-editor.svg Meedoen

Schrijfwijzer

Heb je specifieke kennis van bepaalde liederen of genres? En wil je meewerken aan het vullen van de Kerkliedwiki? Je bent van harte welkom!

Lees eerst de informatie in de Schrijfwijzer er eens op na. Daar vind je aanwijzingen voor het type informatie en de bronnen die je kunnen helpen.

Auteursinstructies

Wil je informatie invoeren, dan kun je in de auteursinstructies vinden hoe dat technisch het meest eenvoudig gaat.

Schrijfdagen

Wat is er leuker dan samen een start maken met het invullen van een aantal liederen? We organiseren daarvoor regelmatig een schrijfdag. Dagen waarop je met hulp van experts en met de bronnen erbij aan de slag gaat met een paar liederen. En natuurlijk worden die ook samen gezongen. Bekijk een verslag van eerdere Kerkliedwiki Schrijfdagen.

De volgende vindt plaats zaterdag 30 maart 2019 in Amersfoort. Heb je interesse om zelf een Schrijfdag in je eigen omgeving te helpen organiseren? Laat het weten door een e-mail te sturen.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina. Dit is een handige plaats waar je berichten van andere werkers aan de Kerkliedwiki ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap verstuurt. Versturen doe je met de knop "Pagina opslaan".

Lydia Vroegindeweij (overleg) 14 dec 2017 15:51 (CET)

Invoeren nieuwe liederen via formulier

Beste Jrcramer, Wil je voor het invoeren van nieuwe liederen gebruik maken van de functie 'Lied invoeren' (zie in menu links) of via deze link: Formulier:Lied. Alleen op die manier worden alle gegevens van het lied correct verwerkt en wordt het lied vindbaar voor anderen.

De Schrijfwijzer: Help:Schrijfwijzer bevat de uitleg over wat er per lied ingevuld kan worden.

Alvast bedankt, Lydia Vroegindeweij (overleg) 21 mrt 2018 20:30 (CET)


Hoi Lydia, zal ik doen; het is nog even verkennen. Is er een manier waarop ik makkelijk de gemaakte pagina kan invoegen? Omdat de melodieën hetzelfde zijn had ik het het liefst gekopieerd van een willekeurige andere psalm die ook de Geneefse melodie gebruikt, inclusief alle data die in de infobox zit. Is dit trouwens de goede plek om te reageren?

Beste Jrcramer, prima om het even goed te verkennen. Het formulier is de enige route, om er zeker van te zijn dat het invullen goed gaat. Het handigst is twee tabbladen in de browser openen en zo snel de identieke gegevens over de melodie overnemen met knippen en plakken in het formulier. Dit is inderdaad de goede plek om te reageren. De volgende Kerkliedwiki Schrijfdag is overigens net gepland: 30 juni in Amersfoort. Van harte welkom, en meer info volgt. Lydia Vroegindeweij (overleg) 24 mrt 2018 09:17 (CET)

Hoi Lydia, bedankt. Inmiddels een paar met formulier gedaan. Jrcramer (overleg) 30 mrt 2018 13:01 (CEST)