Kerkliedwiki 5 jaar.png
Dit jaar is er opnieuw de Kerkliedwiki Adventskalender! En er zijn twee spellen om gratis te downloaden: een Adventskwartet en een Adventsquiz.
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki 5 jaar.png Kerkliedwiki bestaat 5 jaar! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

Dit jaar is er opnieuw de Kerkliedwiki Adventskalender met elke dag een mooi lied! En er zijn twee spellen om gratis te downloaden: een Adventskwartet en een Adventsquiz. Meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Waar vriendschap is

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Waar vriendschap is
Vorm Lied met refrein
Herkomst
Taal Nederlands
Land Nederland
Tekst
Vertaler Huub Oosterhuis
Herkomst Ubi caritas et amor
Muziek
Componist Antoine Oomen
Solmisatie 5-5-3-3-3-5-4-2-2-1-2-5
Gebruik
Kerkelijk jaar Witte Donderdag
Liturgie Tafelgebed
Thema Liefde
Liedbundels
Zangen van Zoeken en Zien 148
 VLB 565 

'Waar vriendschap is is een vrije bewerking van de hymne Ubi caritas. De tekst is van Huub Oosterhuis; de muziek van Antoine Oomen. In Verzameld liedboek is het opgenomen in de reeks tafelgebeden.

Opname beluisteren

  • Dit lied staat op de CD Laat mij maar zingen 3, gezongen door het Koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek. Deze opname is gratis te beluisteren via Spotify (inloggen verplicht).
  • Gezongen in de Franciscus Xaveriuskerk te Amersfoort:Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje lied