Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Negentig gezangen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Negentig gezangen

Negentig gezangen is een bundel van negentig gezangen die van 2003 tot en met 2006 in gebruik zijn geweest bij de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). De liederen zijn uit andere bronnen dan het Liedboek voor de Kerken, zoals de bundels Alles wordt nieuw, de E&R-bundels, Zingende gezegend en liederen uit Gezangen voor Liturgie. Afkomstig uit eigen kring zijn liedteksten van dichters als Ria Borkent (onder andere delen uit het paasoratorium Het Lam dat ons doet leven, Lenze Bouwers, Jan Smelik, en de musici Jannes Munneke, Henk Ophoff en Dirk Zwart.

In het Gereformeerd Kerkboek van 2006 zijn alle liederen uit de Negentig Gezangen overgenomen. Daardoor werd de bundel Negentig Gezangen overbodig. Het Gereformeerd Kerkboek vermeldt bij elk lied als het uit een vorige vrijgemaakt-gereformeerde bundel is overgenomen. Zo staat er bij gezang 154 Ach, wat moet ik toch beginnen (NG 78), wat betekent dat dit lied gezang 78 was in de bundel Negentig gezangen.

Een groot aantal leden van de vrijgemaakt-gereformeerde kerk van Goes zette in 2004 de hele bundel Negentig gezangen op een aantal cd's. Ze deden dat onder leiding van musicus Eric Zwiep uit Kapelle (Zeeland) en dirigent Wim Schiebaan uit Goes. De cd's waren bedoeld als oefenmateriaal voor alle vrijgemaakt-gereformeerde gemeenteleden in Nederland.

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – de volledige inhoudsopgave met de titels van alle opgenomen liederen in deze bundel.
  • Liederen – de liederen die al zijn ingevoerd in de Kerkliedwiki.
Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.