Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Aanwezig

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Aanwezig
Aanwezig-pinksteroratorium.jpg
Type Oratorium
Kerkelijk jaar Pinksteren
Dichter Marijke de Bruijne
Componist Chris van Bruggen
Anneke van der Heide
Peter Rippen

Aanwezig is een oratorium bij het Pinksterfeest met teksten van Marijke de Bruijne uit 1998. De muziek is van Chris van Bruggen, Anneke van der Heide en Peter Rippen.

Pinksteren is het feest van het verschijnen van de Geest. Gods Geest, de Wijsheid, ouder dan de aard, is nog steeds onder ons, als een Aanwezigheid. Deze scheppende kracht die chaos ordent zien wij bezig in het wonder van de schepping. Een schepping die ons tot dansen uitnodigt. Een scheppende kracht ook, die wij herkennen in het geschenk van de taal waardoor nieuwe werelden ontstaan. Wie wachten wil op deze Wijsheid, op dit inzicht dat alles een ingeschapen evenwicht in zich draagt, wil het wonder van het leven koesteren en bewaren.

Liederen

Uitgever

Uitgeverij Narratio.

  • CD – Aanwezig, Pinksteroratorium / Gorinchem, Narratio, 1998 / NA 387-6.