Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Heb je een vraag over een lied of wil je meer weten over hoe je kunt meewerken aan de Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Adriaan Koops

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Adriaan Koops
Adriaan Koops (foto Joop van Putten)
Adriaan Koops (foto Joop van Putten)
Volledige naam Adriaan Koops
Geboren Valthermond, 2 juli 1985
Website

Adriaan Koops (Valthermond, 2 juli 1985) is componist, dirigent, organist en docent. Hij is cantororganist van de Bazuinkerk in Kampen en docent muziek aan de christelijke scholengemeenschap Greijdanus in Zwolle.

Adriaan Koops kreeg zijn eerste orgellessen op tienjarige leeftijd van Johannes Huitsing. Toen hij 12 was, begeleidde hij zijn eerste kerkdienst in de GKv van Musselkanaal. Op zijn zeventiende gaf hij zijn eerste orgelconcert op het Van Oeckelen-orgel in de Hervormde kerk in Musselkanaal.

Orgel- en theorieles kreeg hij van Anne Klaas Gorter in Stadskanaal. Dit resulteerde in een toelating tot het conservatorium van Zwolle. Daar deed hij de Opleiding Docent Muziek met als musiceervakken Orgel (Harm Jansen), Piano (Steven Faber) en Zang (Heike Rowold). Als afstudeeropdracht schreef hij een hemelvaartoratorium op teksten van Ria Borkent. Deze compositie werd beoordeeld met een 8,5.

In 2005 werd hij aangesteld als cantororganist van de Bazuinkerk in Kampen. Sinds 2007 is hij als muziekdocent verbonden aan de christelijke scholengemeenschap Greijdanus, eerst in Hardenberg en sinds 2020 op de locatie in Zwolle.

Naast zijn vaste werkzaamheden wordt hij vaak gevraagd als koorbegeleider op orgel en piano en is hij vaste begeleider van het Jongenskoor Dalfsen, het New Sion Choir uit Diepenveen en is hij repetitor van het Zwols Vocaal Ensemble.

Concertreizen brachten hem onder andere in Canada, Engeland, Duitsland en Zweden.

Samen met David de Jong, Peter Sneep en Arjen Uitbeijerse werkt hij aan een serie nieuwe liederen bij de Heidelbergse Catechismus op teksten van dichter-dominee Robert Roth uit Hengelo.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.