Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

Voor de puzzelliefhebbers is er nu de Kerkliedwiki Adventspuzzel 2019. Meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Adrian Snell

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Adrian Snell
Geboren Northwood, 1954
Website – Wikipedia

Adrian Snell (Northwood, Groot-Brittanië) is een Britse zanger-tekstschrijver, pianist, gitarist, componist en muziektherapeut.

Leven

Adrian Snell werd geboren in de Londonse voorstad Northwood. Hij volgde een klassieke muziekopleiding aan het College of Music in Leeds en studeerde eind jaren negentig muziektherapie aan de universiteit van Bristol.

Snell maakte zijn eerste langspeelplaat in 1975. Hoogtepunt in zijn muzikale carrière is het album Alpha & Omega uit 1986 dat hij schreef naar aanleiding van een bezoek aan het voormalige Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen, waarbij hij op de achtergrond Amerikaanse schietoefeningen had gehoord. Bekend daaruit werd het lied Lord have mercy dat in het Nederlands werd vertaald werd als Vader, vol van vrees en schaamte. Het lied wordt in veel Nederlandse kerken en gemeenten gezongen en is in veel Nederlandstalige liedbundels opgenomen. Nadat hij in de jaren negentig een groot aantal cd's had gemaakt, ging hij zich na de eeuwwisseling steeds meer richten op zijn werk als muziektherapeut.

Liederen