Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Heb je een vraag over een lied of wil je meer weten over hoe je kunt meewerken aan de Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Adrian Snell

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Adrian Snell
Geboren Northwood, 1954
Website – Wikipedia (en)

Adrian Snell (Northwood, Groot-Brittanië) is een Britse zanger-tekstschrijver, pianist, gitarist, componist en muziektherapeut.

Leven

Adrian Snell werd geboren in de Londonse voorstad Northwood. Hij volgde een klassieke muziekopleiding aan het College of Music in Leeds en studeerde eind jaren negentig muziektherapie aan de universiteit van Bristol.

Snell maakte zijn eerste langspeelplaat in 1975. Hoogtepunt in zijn muzikale carrière is het album Alpha & Omega uit 1986 dat hij schreef naar aanleiding van een bezoek aan het voormalige Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen, waarbij hij op de achtergrond Amerikaanse schietoefeningen had gehoord. Bekend daaruit werd het lied Lord have mercy dat in het Nederlands werd vertaald werd als Vader, vol van vrees en schaamte. Het lied wordt in veel Nederlandse kerken en gemeenten gezongen en is in veel Nederlandstalige liedbundels opgenomen. Nadat hij in de jaren negentig een groot aantal cd's had gemaakt, ging hij zich na de eeuwwisseling steeds meer richten op zijn werk als muziektherapeut.

Liederen