Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Anton J. Metske

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Anton J. Metske
Geboren Rotterdam, 7 november 1964

Anton J. Metske is straatpastor binnen de Protestantse Kerk in Arnhem, nadat hij eerst predikant was in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Alkmaar.

In het Liedboek 2013 zijn van hem twee liederen opgenomen te weten lied 524 Nu Gij de doop ontvangt in de Jordaan en lied 938 Christus die u wilt tooien. In die twee liederen verbindt hij zijn teksten met zijn dagelijks werk. Lied 524 is geschreven bij het verhaal van de doop van Jezus in de Jordaan. In couplet 2 van lied 524 bijvoorbeeld is die verbinding duidelijk te lezen: "gij wilt niet als een onbeschreven blad/ veraf staan van ons volgekladderd leven/ons leven wordt U op het lijf geschreven, Gij stapt in onze dood als waterbad".

Ook in lied 938 verbindt hij zijn tekst met zijn dagelijks werk: "Met mijn bestaan op drift/met mijn gemiste kansen/mijn schaamte en mijn spijt/mag ik mij daar verschansen./ Uw woord alleen bevrijdt."

Liederen