Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Heb je een vraag over een lied of wil je meer weten over hoe je kunt meewerken aan de Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Arie Eikelboom

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Arie Eikelboom
Geboren Rotterdam, 8 juni 1948
Website

Dr. Arie Eikelboom studeerde schoolmuziek, kerkmuziek, orgel, klavecimbel, muziektheorie en muziekwetenschappen.

Hij was cantor-organist in de Maranathakerk te Den Haag, dirigent van het kamerkoor Magister Cantat en muzikaal leider van de Vlaardingse Bachcantatediensten. Vele jaren was hij docent aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek van de Faculteit Muziek van de HKV voor Hymnologie, Liturgiek, Muziekgeschiedenis en Algemene Theoretische Vakken. Als docent kerkmuziek is hij actief bij IDE te Gorinchem en bij de cursus kerkmuziek van de PKN.

Hij publiceerde artikelen op hymnologisch gebied in Eredienstvaardig (voortgezet als Laetare) en schreef composities voor koor en orgel. In 2007 promoveerde hij in Groningen op het Bach-motet Jesu, meine Freude (BWV 227), een preadicatio sonora. In 2008 publiceerde hij Vier cantates van Johann Sebastian Bach toegelicht. Hij is tevens auteur van de 16delige serie boeken Hymnologie : een geschiedenis van de strofische zang in de westerse christelijke kerk.

Liederen