Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Arjen Uitbeijerse

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Arjen Uitbeijerse
Arjen Uitbeijerse
Geboren Moordrecht, 19 september 1977
Website

Arjen Uitbeijerse (Moordrecht) is dirigent, organist, zanger, componist en docent.

Hij studeerde hoofdvak Koordirectie aan het conservatorium, de Hogeschool IDE in Gorinchem bij Joop Schets. Hij volgde daarnaast diverse masterclasses directie. Als dirigent is Arjen verbonden aan vocaal ensemble Marcantus uit Houten en oratoriumvereniging ROV Psallite Deo uit Heinenoord. Hij is bovendien betrokken bij de artistieke leiding van Stichting Ars Musica. Hij dirigeert het Studentenkoor van deze stichting.

Hij studeerde zang bij Ingrid Smit Duyzentkunst en volgde zangles bij verschillende andere docenten. Als koorzanger is hij onder andere actief in Kamerkoor Ars Musica, onder leiding van Patrick van der Linden, dat bestaat uit professionele zangers. Arjen verleent als tenorsolist regelmatig zijn medewerking aan concerten.

Bij Jaap Nieuwenhuijse studeerde hij orgel. Hij is organist van de Bethelkerk in Moordrecht en de Hervormde Kerk van Sluipwijk en begeleidt een aantal koren op orgel en piano.

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde hij het diploma Docent Muziek. Hij werkte aanvankelijk als leraar in het primair onderwijs en later als Docent Muziek en ckv in het voortgezet onderwijs. Sinds 2017 is hij als Docent Muziek verbonden aan Driestar educatief in Gouda. Voor Ars Musica schreef hij de scripts voor diverse educatieve voorstellingen, zoals 'Viva Vivaldi', 'Mijn naam is Brahms', 'Gouda 750 jaar', 'De Vogelvrije Viool' en 'Jouw vriend Felix'.

Arjen geeft directie- en zanglessen en verzorgt workshops en vocal coaching voor koren.

Samen met David de Jong, Adriaan Koops en Peter Sneep is hij als componist betrokken bij het project Zingen over Geluk, een reeks nieuwe liederen bij de Heidelbergse Catechismus op teksten van Robert Roth. Ook schreef hij melodieën voor de liedbundel Een vogel is er thuis op teksten van Ria Borkent.

Liederen