Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Bas Buitendijk

Uit Kerkliedwiki
(Doorverwezen vanaf Buitendijk, B.)
Ga naar: navigatie, zoeken

Bas Buitendijk is organist en componist. Hij kreeg orgellessen van de Rotterdamse organist Ab Sluik. Daarnaast studeerde hij bij hem ook harmonieleer en contrapunt. Dit resulteerde in een uitgave van een partita over psalm 61, gevolgd door een bundel psalmvoorspelen bij Ars Nova. Ook zijn er enkele bundels psalmvoorspelen in oude stijl verschenen bij uitgeverij Willemsen. Hij schreef daarnaast muziek voor koor.

Van zijn hand werden muziekbijlagen opgenomen in het blad ’Eredienst’ van de Vereniging van Gereformeerde Kerkmusici (VGK) en er werden partita’s van hem uitgebracht bij een organistenvereniging in Canada. In eigen beheer gaf hij bundels uit met zettingen en bewerkingen van liedboekliederen en bundels met psalmintonaties. Hij schreef melodieën en bijbehorende zettingen bij liedteksten van onder andere Anka Brands en Lenze L. Bouwers die te vinden zijn in de bundels: Van vreugde zingen en Kom, zing en speel. Daarnaast gaf hij orgellessen.

Hij was lange tijd organist in de Gereformeerd Kerk vrijgemaakt (tegenwoordig Nederlandse Gereformeerde Kerk) De Bron in Berkel en Rodenrijs.

Bron: webiste Opus 10

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.