Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Carol

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een Carol is een speciaal kerklied in het seizoen van de advent en kerst. De benaming is afkomstig uit Engeland waar men ook wel spreekt over de Christmas carol of de Advent carol. De liederen, vaak in een mooie koorbewerking, zijn geliefd in een speciale viering, de zogeheten Festival of Nine Lessons and Carols.

Diverse liederen in het genre van de Christmas carols zijn ook beschikbaar in een Nederlandse versie, vertaald of bewerkt tot een nieuw Nederlands lied. Ook zijn er liederen die niet van oorsprong uit Engeland komen, maar internationaal tot het kerstrepertoire behoren. Hier vind je een overzicht van de Nederlandse liederen, die in een Engelse versie deel uitmaken van de carols.

NB. Deze lijst is nog in opbouw!

Liederen