Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Chris van Bruggen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Chris van Bruggen is een Nederlandse componist van kerkmuziek.

Leven

Van Bruggen studeerde orgel, schoolmuziek en kerkmuziek aan het Conservatorium in Groningen. Als cantor is hij verbonden aan de Pepergasthuiskerk in Groningen en de Protestantse kerk van Noordlaren/Glimmen. Als cantor/organist is hij ook verbonden de Protestantse kerk van Groningen Helpman (De Ark). Hij componeerde muziek bij teksten van onder meer Herman Verbeek, Marijke de Bruijne, Michaël Steehouder en Henk Jongerius. Hij maakt deel uit van een collectief met Anneke van der Heide en Peter Rippen dat verantwoordelijk is voor een reeks liturgische oratoria.

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.