Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Christian Gregor

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Geboren Dirsdorf, 1 januari 1723
Overleden Berthelsdorf, 6 november 1801
Rechten Vervallen
Wikipedia (en)

Christian Gregor (Dirsdorf, 1 januari 1723 - Berthelsdorf, 6 november 1801) was een Duitse organist, componist. Ook was hij bisschop.

Leven

Christian Gregor werd geboren, leefde en werkte in Moravië, een landstreek in Oost-Europa die nu deel uitmaakt van (vooral) Tsjechië. Hij kwam als wees aan het hof van de Heren van Pfeil, waar hij muziekonderwijs kreeg en kwam zo ook in contact met de Hernhutters. Hij werd organist aan het hof en begon in 1759 met componeren. Zijn naam is verbonden aan veel liederen die hij bewerkte bij het samenstellen van een gezangboek in 1779. In 1789 werd hij bisschop van Hernnhut.

Liederen