Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie, ideeën en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Dat je de weg mag gaan die je goeddoet

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit lied is niet te vinden in één van de veelgebruikte liedbundels.
Mogelijk staat het wel in andere liedbundels. Kijk hiervoor in de infobox rechts, onder het kopje 'Liedbundels'.
Dat je de weg mag gaan die je goeddoet
Zegen voor de levensweg
Herkomst
Taal Nederlands
Land Nederland
Periode 2001
Tekst
Dichter Andries Govaart
Muziek
Componist Rien den Arend (a)
Gerrit Baas (b)
Solmisatie 3-4-5-3-2-1-2-3-2-5 (a)
6-6-6-3-3-2-3-4-3-3 (b)
Gebruik
Liturgie Zending en zegen
Liedbundels
De weg die je goeddoet 282

Dat je de weg mag gaan die je goeddoet is een liedtekst van Andries Govaart, op muziek gezet door zowel Rien den Arend als Gerrit Baas.

Opname beluisteren

Tekst

De tekst is auteursrechtelijk beschermd en kan daarom hier niet worden weergegeven.

Ontstaan

Andries Govaart schrijft hierover: "Ik had zes weken sabbat in 2001 en was een week op Iona geweest, een eiland ten westen van zuid west Schotland. En ik liep een kleine week vanuit Iona richting noord Schotland naar een ander klooster. Er waren nauwelijks mensen in de bossen en velden waar ik liep en ik voelde me zeer verbonden met de grond waarop ik liep, met de elementen (licht, wind...) die het leven mogelijk maken. In die vrede maakte ik deze tekst. Oorspronkelijk stond in de laatste zin niet: gaat in vrede, maar: sterft in vrede. Ik ken die ervaring van eerder: wanneer het echt goed is, wanneer alles samenvalt, wil ik ook wel dood. Soms ken ik zelfs het verdriet dat ik weer door moet... Een paar jaar later stierf mijn jongere broer en hebben we met zijn meest naasten het lied gezongen bij zijn ziekbed en bij zijn graf, en ook de jaren daarna weer en weer."

Inhoud

Muziek

Zettingen

Hier vind je de zetting van Rien den Arend: https://andriesgovaart.nl/Liederen/Partituren/7-Leven/7.5-Zegeningen/7.5.2-Arend,Rden.Dat%20je%20de%20weg%20mag%20gaan.pdf .
Hier vind je de liedzetting van Gerrit Baas: https://andriesgovaart.nl/Liederen/Alternatieven/7-Leven/7.5-Zegeningen/7.5.2-Baas,G.Dat%20je%20de%20weg%20mag%20gaan.pdf

Bewerkingen om te zingen

Bewerkingen om te spelen

Muziekuitgaven

Hymnologische informatie

Deze liedtekst vormt tevens de bron voor de titel van de verzamelbundel De weg die je goeddoet die in 2022 is verschenen.

Culturele informatie

Literatuur

Externe links

Voetnoten