Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 11.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Heb je een vraag over een lied of wil je meer weten over hoe je kunt meewerken aan de Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Edmund Louis Budry

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Edmund Louis Budry
Geboren Vevey, 30 augustus 1854
Overleden Vevey, 12 november 1932
Rechten Vervallen
Wikipedia (en)

Edmund Louis Budry (Vevey, 30 augustus 1854 - Vevey, 12 november 1932) was een theoloog, predikant en dichter uit het Franstalige deel van Zwitserland.

Leven

Edmund Louis Budry studeerde theologie aan de universiteit van de Eglise Libre (Vrije Kerk) in Lausanne en was tussen 1881 en 1889 predikant van de Eglise Libre in Sully en Sainte-Croix en daarna tot aan zijn emeritaat in 1923 in de Vrije Kerk van Vevey. Hij vertaalde kerkliederen uit het Duits, Engels en Latijn en schreef veel nieuwe liederen, waarvan A Toi la gloire (U zij de glorie) de allerbekendste is. Zijn liederen worden in Zwitserland en Frankrijk nog steeds gezongen en zijn in vele Franstalige liedbundels opgenomen, ook in recente. Een aantal van zijn liederen is vertaald in het Duits.

Liederen