Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Een nieuwe schepping

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Een nieuwe schepping
geloven zingenderwijs
Dichter/vertaler Hans Bouma

Een nieuwe schepping : geloven zingenderwijs is een bundel met 50 liederen, geschreven door Hans Bouma.

Titel

De titel 'Een nieuwe schepping' is toonaangevend voor alle liederen. De bundel is bedoeld voor mensen, die, zingenderwijs, op weg willen zijn naar een betere wereld, een aarde waar het goed wonen is. In alle liederen speelt het exodus-motief een rol: onvrede met de bestaande orde, reisvaardigheid, honger en dorst naar de gerechtigheid. Hans Bouma omschrijft de bundel als een verzameling reisliedjes, liedjes van verlangen.

Uitgever

Den Haag : J.N. Voorhoeve.

Achtergrondinformatie

Naast algemene liederen zijn in deze bundel liederen opgenomen voor de belangrijke momenten van het kerkelijk jaar, voor allerlei momenten in de liturgie. Maar ook voor bijzondere gelegenheden. De melodieën komen in hoofdzaak bij de psalmen en gezangen vandaan. Per lied wordt in een korte notitie vermeld wat de achtergrond is waartegen het lied is ontstaan. In eerste instantie heeft de auteur de teksten gemaakt voor zijn gemeente in Heerhugowaard. Veel liederen vormen een reactie op bijbellezing en verkondiging.

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.