Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Een nieuwe schepping

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een nieuwe schepping : geloven zingenderwijs is een bundel met 50 liederen, geschreven door Hans Bouma.

Titel

De titel 'Een nieuwe schepping' is toonaangevend voor alle liederen. De bundel is bedoeld voor mensen, die, zingenderwijs, op weg willen zijn naar een betere wereld, een aarde waar het goed wonen is. In alle liederen speelt het exodus-motief een rol: onvrede met de bestaande orde, reisvaardigheid, honger en dorst naar de gerechtigheid. Hans Bouma omschrijft de bundel als een verzameling reisliedjes, liedjes van verlangen.

Uitgever

Den Haag : J.N. Voorhoeve.

Achtergrondinformatie

Naast algemene liederen zijn in deze bundel liederen opgenomen voor de belangrijke momenten van het kerkelijk jaar, voor allerlei momenten in de liturgie. Maar ook voor bijzondere gelegenheden. De melodieën komen in hoofdzaak bij de psalmen en gezangen vandaan. Per lied wordt in een korte notitie vermeld wat de achtergrond is waartegen het lied is ontstaan. In eerste instantie heeft de auteur de teksten gemaakt voor zijn gemeente in Heerhugowaard. Veel liederen vormen een reactie op bijbellezing en verkondiging.

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje liedbundel