Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Een plaats ontzegd

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een plaats ontzegd : 64 liederen uit het concept van de gezangencommissie bevat een selectie van 20e eeuwse liederen die uiteindelijk niet in het Liedboek voor de Kerken (1973) zijn opgenomen. De samenstellers wijzen met nadruk op het documentaire karakter van deze bundel; hij is niet bedoeld als aanvulling of alternatief.

Uitgave

Een plaats ontzegd is samengesteld onder redactie van het Instituut voor Liturgiewetenschap van de faculteit der Godgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen en gepubliceerd als eerste deel in de serie 'Liturgie en Kunst'. De redactie was in handen van [A.C. Honders]], J.R. Luth en R. Steensma. Baarn: Bosch & Keuning, 1983. ISBN 9024644526 .

Inhoud

De volledige lijst met liederen is te vinden op de subpagina Inhoud.