Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Een vleugje eeuwigheid

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een vleugje eeuwigheid - Tachtig Bach-koralen herdicht is een bundel met tachtig uit door Ria Borkent uit het Duits hertaalde liederen. Borkent maakte de hertalingen op verzoek van programmamaker Tonny Lievers van de Evangelische Omroep. Alle liederen werden vervolgens opgenomen door het koor Logos Vocaal onder leiding van Wessel Sloëtjes en vanaf februari 1995 uitgezonden op Radio 5. tegelijk met de bundel verscheen de cd Een stem die doorklinkt met daarop zeventien koralen.

De oorspronkelijke Duitse teksten zijn gemaakt door verschillende dichters. De melodieën zijn van de hand van vele componisten. De gemeenschappelijke noemer is Johann Sebastian Bach. Hij maakte de koralen onvergetelijk door zijn harmonisaties en deed daarmee de naam van de oorspronkelijke componisten verbleken.

De inhoudsopgave van de bundel is te vinden op de pagina Een vleugje eeuwigheid/Inhoud

Gooi en sticht - Baarn; Kok Kampen