Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Eva's lied

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Eva's lied
Evaslied.jpeg

Eva's lied is een bundel met 99 liederen geschreven en gecomponeerd door vrouwen. De liederen zijn eerder in twee afzonderlijke bundels verschenen (deel 1 in 1984, deel 2 in 1988). In 1998 zijn beide bundels herdrukt in één bundel.

Ontstaan

Het blad "Vrouw en Woord" werd door de sectie "De Vrouw in Kerk en Samenleving" (van de Raad van Kerken in Nederland) opgericht als platform voor vrouwen: initiatieven konden worden uitgewisseld en men experimenteerde met vormen van taal en geloofsexpressie. Als reactie op het eenzijdig mannelijke karakter van het "Liedboek voor de kerken" startte men de rubriek "Eva's lied". Hierin werden liederen opgenomen, door vrouwen geschreven en gecomponeerd. In 1984 werd een aantal van deze liederen gebundeld in "Eva's lied" (vierde druk: 1990); in 1988 verscheen een tweede deel. Het geheel bevat 99 liederen. De muziek en tekst zijn opnieuw gezet en waar nodig gecorrigeerd. Een register op titels en eerste regels is toegevoegd. (Biblion recensie, Drs. M. van der Grijn.)

Redactie

De redactie van de bundel werd gevormd door: Josephine Boevé-van Doorn, Marijke de Bruijne, Wil van Hilten, Gonny Luijpers-de Man, Eileen Silcocks, Lies Thielens en Corrie Vollenhoven Op 't Land.

Uitgever

De bundel is uitgegeven door Uitgeverij Kok. ISBN 9789024292059

Begeleidingen

Er is geen afzonderlijke begeleidingsbundel verschenen. Een deel van de liederen is voorzien van akkoordennotaties voor het begeleiden.

Inhoudsopgave

  • Inhoud is de volledige inhoudsopgave met de titels van alle opgenomen liederen in deze bundel.
  • Liederen is een lijst van ingevoerde liederen in alfabetische volgorde.