Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Evangelische Gezangen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Evangelische gezangen
om nevens het Boek der Psalmen bij den openbaren godsdienst in de Nederlandsche Hervormde Gemeenten gebruikt te worden
Jaar 1806

Evangelische Gezangen, voluit: Evangelische gezangen om nevens het boek der psalmen bij den openbaren godsdienst in de Nederlandsche Hervormde gemeenten gebruikt te worden , is de eerste liedbundel van de Nederlandse Hervormde Kerk. Hij werd in 1806 uitgegeven in Amsterdam. De bundel bevat 192 liederen voor gebruik in de eredienst, die tussen 1803 en 1805 verzameld werden.

In 1869 verscheen de Vervolgbundel op de Evangelische Gezangen met 82 nieuwe gezangen. In 1938 nam de hervormde liedbundel Psalmen en Gezangen voor den Eeredienst de meeste gezangen over.

Externe links