Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gebruiker:MFS

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Michaël Steehouder

Over mij

Na een echte katholieke jeugd met veel Gregoriaans ben in ten tijde van het Tweede Vaticaans Concilie gegrepen door het Nederlandstalige kerklied. Het was de tijd van de eerste publicaties van Huub Oosterhuis en Bernard Huijbers. Als eerstejaars student Nederlands raakte ik in 1968 betrokken bij een jongerenkoor in Utrecht, waarvoor ik al snel teksten ging schrijven. Na mijn verhuizing naar Enschede in 1976 was ik betrokken bij liturgische werkgroepen en commissies in Enschede; ik ging ook zelf mee voor in vieringen. Naast mijn eigen liturgische productie (zie mijn auteurspagina) was ik ik lid van de projectgroep die Zangen van Zoeken en Zien samenstelde. Sinds mijn pensioen heb ik weer meer tijd om me aan mijn hobby/fascinatie/roeping voor het kerklied te wijden.

Mijn bijdragen

Ik wil in de kerkliedwiki vooral werken aan