Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gebruiker:Roepers/Albert Knapp

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Albert Knapp (Tübingen, 25-7-1798 - Stuttgart, 18-6-1864) was in de 19e eeuw een belangrijke dichter en verzamelaar van geestelijke liederen. Zijn gedichten worden door bijvoorbeeld door J. H. Gunning jr. geciteerd <ref>In: J.H. Gunning jr.: De prediking van de toekomst des Heren, opgenomen in: Verzameld werk deel 2 op blz. 370. De bezorger van het verzameld werk is Leo Mietus en deel 2 is uitgegeven in 2014 door het Boekencentrum in Zoetermeer. ISBN 9789023937655</ref> en Gunning heeft ook zijn weduwe bezocht. In het Evangelisches Gesangbuch van de EKD staan nog steeds liederen van hem opgenomen. In Nederland lijkt hij totaal vergeten te zijn. Er zijn echter wel vertalingen in het Nederlands. van zijn liederen gemaakt Een vertaler in het Nederlands van de liederen van Albert Knapp was Johann Wilhelmus Theodoor Lublink Weddik ( Purmerend 25-11-1830 - Wiesbaden 5-8-1910) Luthers predikant. Gezien zijn sterfdatum (meer dan 70 jaar geleden zijn ook die rechtenvrij.

<references />