Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Geneefse Psalmen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De aanduiding Geneefse psalmen duidt op de berijming van de psalmen (de liederen uit het Bijbelboek Psalmen), die in de 16e eeuw gemaakt werd voor de kerken uit de Reformatie op melodieën die zijn ontstaan in onder andere Genève.

Externe links

  • Uitgebreid artikel over de Geneefse Psalmen op Wikipedia.
  • Diepgaand artikel van Jan van Biezen over HET CALVINISTISCHE PSALTER. "Een onderzoek naar ritmische verschijnselen in tekst en melodie, en de consequenties daarvan voor de nieuwe psalmberijming". Het artikel stamt uit de tijd van het verschijnen van de Psalmberijming van 1968.
Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.