Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

George Frederick Root

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Root GF.jpg
Volledige naam George Frederick Root
Geboren Sheffield, Mass. ,USA, 30 augustus 1820
Overleden Bailey Island, Maine, USA, 6 augustus 1895
Rechten Vervallen
Wikipedia (en) – Hymnary.org

George F. Root werd al jong muziekleraar en dirigent in Boston en werd medewerker van Lowell Mason. Hij vervolgde zijn loopbaan in New York, waar hij begon met componeren en hij op een blindeninstituut Fanny Crosby als leerling kreeg. Hij startte het "Normal Musical Institute" samen met Mason, Hastings en W. B. Bradbury. Later begon hij muziek te publiceren vanuit Chicago. Dat was aanvankelijk succesvol maar leed veel schade in de grote brand van 1871; daarna keerde hij terug tot lesgeven en componeren. Hij schreef veel boeken, en veel liederen waaronder vele geliefde evangelieliederen.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.