Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

Voor de puzzelliefhebbers is er nu de Kerkliedwiki Adventspuzzel 2019. Meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gerard Kremer

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Gerard Kremer

Gerhardus Marinus (Gerard) Kremer (1919-1970) was cantor, organist, docent en componist in Amsterdam, Bloemendaal en Aerdenhout.

Leven

Gerardus Marinus Kremer werd op 4 maart 1919 in Amsterdam geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Jan Pijlman en op 14 jarige leeftijd was hij als organist in de kapel van de Valerius-kliniek in Amsterdam. Omdat een muzikale opleiding toen nog buiten de gezichtskring van de familie lag, volgde hij de “gebruikelijke” onderwijzersopleiding en behaalde zijn hoofdakte en de acte tekenen.

Na ondergedoken te zijn geweest tijdens de 2e wereldoorlog legde hij zich geheel toe op de muziekstudie. Als één van de eerste studenten volgde hij aan de in 1950 opgerichte Protestantse Kerkmuziekschool in Utrecht een vakopleiding met leraren als Adriaan Engels, Adriaan C. Schuurman en George Stam. Het C-diploma behaalde hij cum laude.

Gerard Kremer componeerde o.a. diverse kerkliedbewerkingen voor orgel en koor. Diverse koorzettingen in de “Koor- en orgeluitgave” van 1973 van het Liedboek komen ook van zijn hand.

Werken