Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gert Landman

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Volledige naam Gert M. Landman
Geboren Barneveld, 1951

Gert M. Landman (Barneveld, 1951) is predikant, tekstdichter en componist.

Landman genoot de opleiding Pedagogische Academie met het hoofdvak muziek. Hij studeerde theologie aan de Theologische Hogeschool in Kampen, maar stapte halverwege over naar de VU, waar hij afstudeerde bij prof. dr. G.N. Lammens, als diens laatste liturgiek-student.

Hij werd predikant in Amsterdam-Noord en later in De Bilt, waar hij nog steeds werkzaam is. Naast zijn predikantswerk is hij zich speciaal blijven bezighouden met liturgie: hij promoveerde bij prof. dr. J.P. Boendermaker (Universiteit van Amsterdam), en is als liturgiespecialist actief voor de Protestantse Kerk in Nederland. In deze laatste hoedanigheid redigeerde hij Dienstboek I (1998) en II (2004). Ook schrijft hij voor liturgische tijdschriften, en dicht en componeert hij kerkliederen. Sinds 1 maart 2002 is hij voor twee dagen per week verbonden aan het Bezinningscentrum van de Vrije Universiteit, om daar een Documentatiecentrum Liturgievernieuwing op te zetten.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.