Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

Voor de puzzelliefhebbers is er nu de Kerkliedwiki Adventspuzzel 2019. Meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gert Landman

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Gert Landman
Volledige naam Gert M. Landman
Geboren Barneveld, 1951

Gert M. Landman (Barneveld, 1951) is predikant, tekstdichter en componist.

Landman genoot de opleiding Pedagogische Academie met het hoofdvak muziek. Hij studeerde theologie aan de Theologische Hogeschool in Kampen, maar stapte halverwege over naar de VU, waar hij afstudeerde bij prof. dr. G.N. Lammens, als diens laatste liturgiek-student.

Hij werd predikant in Amsterdam-Noord en later in De Bilt, waar hij nog steeds werkzaam is. Naast zijn predikantswerk is hij zich speciaal blijven bezighouden met liturgie: hij promoveerde bij prof. dr. J.P. Boendermaker (Universiteit van Amsterdam), en is als liturgiespecialist actief voor de Protestantse Kerk in Nederland. In deze laatste hoedanigheid redigeerde hij Dienstboek I (1998) en II (2004). Ook schrijft hij voor liturgische tijdschriften, en dicht en componeert hij kerkliederen. Sinds 1 maart 2002 is hij voor twee dagen per week verbonden aan het Bezinningscentrum van de Vrije Universiteit, om daar een Documentatiecentrum Liturgievernieuwing op te zetten.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje persoon