Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Gezangenbundel NGK

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Gezangenbundel
Aanvullende gezangenbundel voor gebruik in de Nederlands Gereformeerde Kerken
Uitgever Buijten en Schipperheijn
Jaar 1994

Gezangenbundel : Aanvullende gezangenbundel voor gebruik in de Nederlands Gereformeerde Kerken

De Aanvullende gezangenbundel voor gebruik in de Nederlands Gereformeerde Kerken'' verscheen in 1994 bij uitgeverij Buijten en Schipperheijn in Amsterdam. In 1978 stelde de Landelijke Vergadering van de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) een gezangencommissie in, die een selectie moest maken van gezangen uit het Liedboek voor de kerken dat in die tijd in de NGK in gebruik kwam. Ook moest ze een liedbundel maken als aanvulling bij de gemaakte selectie. In de bundel staan veel liederen van dichters uit eigen kring. Negen liederen zijn van Johan Klein (1950). De Nederlands Gereformeerde predikanten Koos Veefkind (1934-2015) en Meint R. van den Berg (1928-2001) leverden respectievelijk twaalf en twee teksten. Veel melodieën zijn van de hand van componist Jan Mulder (1915-2011), organist van de Nederlands Gereformeerde Kerk van Eindhoven. Hij was enige tijd samenroeper en voorzitter en later gewoon lid van de Nederlands Gereformeerde gezangencommissie.

Het is een echte aanvullende bundel: de veertig liederen zijn niet genummerd van 1 tot en met 40, maar van 501 tot en 540, schrijft ds. M.H.T. Biewenga ter inleiding van het bundeltje. Daarvoor is gekozen om verwarring te voorkomen met de nummers van het Liedboek voor de kerken, dat 491 gezangen telt.

Titeloverzicht liederen

  • Inhoud – de volledige inhoudsopgave met de titels van alle opgenomen liederen in deze bundel.
  • Liederen – de liederen die al zijn ingevoerd in de Kerkliedwiki.