Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Glorieklokken

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Glorieklokken is een liedbundel samengesteld door Zuster Margaretha Alt met 550 liederen voor gemeentezang en koren. De bundel verscheen voor het eerst in 1930 in Nederlands Indië. Vanaf 1954 verscheen de bundel in afleveringen in Nederland. In 2013 is een nieuwe editie verschenen.

Het register Inhoud Glorieklokken bevat alle beginregels van de liederen.

Inhoud

Het Voorwoord bij de volledige bundel uit 1962 van Zr. Alt:

"Met grote blijdschap en dank aan God zien wij de volledige bundel Glorieklokken verschijnen. Wij voegen er enige liederen van onze hand bij. Reeds twee malen mocht de bundel een herdruk beleven; thans worden de tien afleveringen in een band het zingend publiek aangeboden.
Enorm veel werk is aan deze uitgave vooraf gegaan, waarvan Broeder J.E. van den Brink, de redacteur van "Kracht van Omhoog" wel het leeuwendeel voor zijn rekening kreeg.

Ons hart is vervuld van dankbaarheid tot onze Heer en Heiland, die onze eenvoudige liederen tot heden toe op zo'n treffende en genadevolle wijze wilde zegenen aan honderden harten in kerken en huisgezinnen. Indien jonge mensen erdoor opgewekt worden tot 's Heren dienst, zondaren tot bekering komen en eenzame, bedroefde zielen er vertroosting door mogen ontvangen, zal onze moeite ruimschoots beloond zijn. Zo ga nu deze bundel de wereld in, begeleid door veel gebeden. Moge hij onder Gods genade een rijke zegen brengen in deze tijden van opwekking, tot eer van Hem, de Schoonste uit tienduizend, de Schepper van hemelse vreugde en zang. Halleluja.

Ik heb een nieuw lied, een wondervol lied
Ik heb een nieuw lied in mijn hart,
En 'k zing nu zo blij: het oude is voorbij!"

Arnhem, 15 maart 1962 Zuster. M. A. Alt"

Auteur

De bundel is samengesteld door zuster Margaretha Alt (1883-1962). Meer informatie over haar leven en werk

Uitgever

Gospelmusic. Glorieklokken muziekbundel 2013
Bestel nummer: 9789076959405
Auteur(s): Zr. M.A. Alt
Geschikt voor: 550 liederen voor gemeentezang en koren
Bijzonderheden: Gebonden drukwerk
Bestelinformatie

Externe links

  • Meer informatie over de bundel, de auteur en de teksten van alle liederen zijn te vinden op de website Goudenschoven.nl
Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje liedbundel