Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag is op zaterdag 30 maart in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Heer, wij komen vol verlangen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Heer, wij komen vol verlangen
Tekst
Dichter Inge Lievaart
Metrisch 8-7-8-7-8-8-7-7
Muziek
Componist Wolfgang Wessnitzer
Melodie Jesu, meines Lebens Leben
Solmisatie 1-2-3-1-4-3-2-1
Gebruik
Liturgie Maaltijd van de Heer
Drempelgebed
Liedbundels
Liedboek voor de kerken Gezang 360
Gereformeerd Kerkboek 2017 184
Weerklank 328
Oud-Katholiek Gezangboek 746
Hemelhoog 519
Inge Lievaart schreef op verzoek van de Generale Synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland in 1955 dit avondmaalslied, Heer, wij komen vol verlangen. Het wordt gezongen op een melodie van Wolfgang Wessnitzer.

Opname beluisteren

Tekst

Ontstaan

Inhoud

Muziek

Muziekuitgaven

Zie het artikel Zie Jesu, meines Lebens Leben (melodie) voor een overzicht van alle (orgel)literatuur en koorbewerkingen van deze melodie.

Hymnologische informatie

De dichter heeft zelf suggesties gegeven voor het gebruik van de verschillende coupletten van dit avondmaalslied, indien - zoals de gewoonte rond 1955 was - het avondmaal aan gedekte tafels wordt gevierd. De eerste strofe, 'Heer, wij komen vol verlangen' wordt gezongen als de gemeente zich naar de tafel begeeft; de tweede strofe tijdens het aanzitten en de derde strofe na de tafelgemeenschap als de gemeente met dit geheim van Gods liefde weer uitgaat de wereld in. Desgewenst kan de derde strofe, 'Leer ons, Heer, vrijmoedig spreken' ook gezongen na de genadeverkondiging.

Culturele informatie

Literatuur

Externe links