Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden in het najaar 2019 in Amersfoort (datum volgt). Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Help:Instructiebladen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina vind je de weg naar Instructiebladen. Op een instructieblad staat stap voor stap uitgelegd hoe je een bepaalde handeling moet doen.

1rightarrow blue.svgTip: Wil je meewerken aan de Kerkliedwiki, lees dan in elk geval de Auteursinstructie en de Schrijfwijzer.

De onderstaande instructiebladen helpen je om specifieke zaken aan te pakken.

Inhoud

Liederen

Zelfde beginregel, ander lied

Toepassing: De beginregel van twee liederen zijn wel hetzelfde, maar verder is de tekst verschillend. Hoe laat ik de doorverwijzing vanuit de inhoudsopgave van de bundel correct doorlinken naar het juiste lied?
Oplossing: naamsvermelding van de dichter in de paginanaam opnemen.

1rightarrow blue.svg Raadpleeg het Instructieblad.

Zelfde tekst, andere melodie

Toepassing: De tekst van een lied is hetzelfde, maar de melodie is verschillend. Hoe laat ik de doorverwijzing vanuit de inhoudsopgave van de bundel correct doorlinken naar het juiste lied?
Oplossing 1: bij het lied de andere componist opnemen, de varianten met a, b, c, etc. aanduiden. Dus zowel op het tabblad 'Muziek' als op bij het liednummer op het tabblad 'Liedbundels'.
Oplossing 2: de naamsvermelding van de dichter in de paginanaam opnemen. Dit gebruiken we vooral bij de liturgische gezangen. (Zie ook het instructieblad Veel liederen met dezelfde beginregel)

Andere schrijfwijze, zelfde lied

Toepassing: De beginregel van twee liederen wijken op details af (gebruik van komma, hoofdletter, apostrof; schrijfwijze naam, etc). Hoe laat ik de doorverwijzing vanuit de inhoudsopgave van de bundel correct doorlinken naar het juiste lied?
Oplossing: doorverwijzingspagina aanmaken.

1rightarrow blue.svg Raadpleeg het Instructieblad.

Veel liederen met dezelfde beginregel

Toepassing: Soms zijn er veel verschillende liederen met dezelfde beginregels. Denk aan de liturgische gezangen (Kyrie, Gloria, Halleluja, Onze Vader). Per lied maken we een pagina met zonodig de aanduiding van dichter of componist.
Oplossing: een algemene doorverwijspagina levert het overzicht met alle varianten en helpt de gebruiker het gewenste lied te vinden.

1rightarrow blue.svg Raadpleeg het Instructieblad.