Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Henri Heuvelmans

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Henri Heuvelmans
Geboren 1951

Henri Heuvelmans (1951) vormt als pianist al vele jaren een harmonieus duo met dirigent Tom Löwenthal, niet alleen bij het koor van de Amsterdamse Studentenekklesia, maar ook tijdens de lieddagen die het Nieuwe Liefde Leerhuis (voorheen Stichting Leerhuis & Liturgie) organiseert.

Hij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, hoofdvak schoolmuziek en bijvak piano, en daarna ook hoofdvak piano. Zijn belangstelling voor muziek en kerkmuziek werd al tijdens zijn middelbare schoolopleiding aan het Ignatiuscollege in Amsterdam sterk beïnvloed door zijn muziekleraar Bernard Huijbers. Op zestienjarige leeftijd werd Heuvelmans aangesteld als organist in de Thomaskerk in Amsterdam-Zuid, waar alle liederen van het duo Bernard Huijbers - Huub Oosterhuis op het repertoire stonden. Daarnaast was hij tussen 1970 en 1980 werkzaam als dirigent, organist en pianist bij koren in Amsterdam-Oost en Ouderkerk aan de Amstel.

Begin 1980 vertrok hij uit de Thomaskerk en werd hij pianist van het koor van de Amsterdamse Studentenekklesia. Hij begeleidt sindsdien het koor tijdens de diensten en omlijst deze met improvisaties. In samenwerking met Antoine Oomen en Tom Löwenthal maakte hij talloze cd-opnamen, vooral als pianist, maar ook als organist, dirigent en opnameleider. Zelf componeerde hij de liederen Tijd van leven en Hij onze God, Hij Eén.

Daarnaast was Henri Heuvelmans pianodocent aan de Muziekschool van het Amsterdams Conservatorium en vakdocent muziek voor alle leeftijdsgroepen in het basis- en het voortgezet onderwijs; in die hoedanigheid maakte hij jarenlang deel uit van de adviescommissie voor de Centraal Schriftelijke Eindexamens Muziek voor HAVO en VWO. Van 1973 tot 2013 was hij als hogeschooldocent muzikale vorming verbonden aan de Hogeschool IPABO Amsterdam/Alkmaar. Henri Heuvelmans is getrouwd.

Liederen