Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie, ideeën en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Herbert Booth

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Herbert Booth.jpg
Volledige naam Herbert Henry Howard Booth
Geboren Penzance, Cornwall, Engeland, 26 augustus 1862
Overleden New York, NY, VS, 25 augustus 1926
Rechten Vervallen
Wikipedia (en)

Herbert Booth was de derde zoon van William Booth, de oprichter van het Leger des Heils, en werd al jong in het werk en het leiderschap van het Leger betrokken, in Engeland en later in Australië. Hij trouwde Cornelie Schoch, de zus van Celestine Oliphant-Schoch. Hij schreef veel liederen voor het Leger des heils. Op wat latere leeftijd kwam er door spanningen tussen hem en zijn broer Bramwell tot een breuk met het Leger des Heils.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje. Kerkliedwiki nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren.