Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jakob Kroeker

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jakob Kroeker
Volledige naam Jakob Kroeker
Geboren Gnadental.Odessa Ukraine, 12 november 1872
Overleden Mühlhausen, 12 november 1948
Rechten Vervallen
Wikipedia (de)

Jakob Kröker, vaker als Kroeker gespeld, was van Rusland-duitse mennonitische origine en theoloog. Zijn betrokkenheid bij de opwekkingsbeweging in Rusland leverde spanningen op met de Mennonieten en zo kwam hij in 1910 naar Duitsland. Hij publiceerde veel theologische werken. In de Zangbundel Joh. de Heer wordt hij genoemd als verantwoordelijk voor de tekst van een kleine reeks liederen die door Johannes de Heer op muziek zijn gezet en in een Nederlandstalige versie zijn opgenomen. Voor deze bijzondere samenwerking moet nog nader bewijs gevonden worden. De duitse versie heeft kennelijk geen van de meer gangbare Duitse liedbundels bereikt.

Liederen

Beginnetje 2.png Dit artikel is helaas nog slechts een beginnetje.
Voor meer beginnetjes zie de categorie Kerkliedwiki:Beginnetje persoon