Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019 in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jan Boeke

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jan Boeke
Volledige naam Jan Daniël Boeke
Geboren Schagen, 19 januari 1921
Overleden Amsterdam, 25 februari 1993
Rechten Beschermd t/m 1 januari 2064
Wikipedia

Jan Boeke studeerde, na zijn gymnasiumopleiding aan het Christelijk Lyceum te Haarlem, orgel en koordirectie aan het Amsterdams Conservatorium bij Anthon van der Horst. Ook volgde hij in 1947 een cursus bij Ina Lohr aan de Schola Cantorum te Bazel. Tussen 1956-1958 studeerde Jan Boeke nog schoolmuziek bij Chris Bos en klavecimbel bij Gustav Leonhardt aan het Utrechts Conservatorium. Hij was organist in o.a. Culemborg, Haarlem en Amsterdam. Daarnaast was Jan Boeke dirigent van de Cappella Amsterdam, opgericht ten behoeve van de sinds 1970 maandelijks gehouden muzikale Vespers in de Nieuwe Remonstrantse Kerk. Boeke was ook één van de oprichters van het Centrum voor de Kerkzang. In het Liedboek voor de Kerken staan drie liederen van zijn hand: gezang 4, gezang 198 en gezang 201.