Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jan Scharp

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jan Scharp
Volledige naam Jan Scharp
Geboren Den Haag, 1 augustus 1756
Overleden Rotterdam, 2 maart 1828
Rechten Vervallen
Wikipedia (nl)

Leven

Jan Scharp (Den Haag, 1 augustus 1756 - 2 maart 1828) was een Nederlandse theoloog, predikant en dichter. Na zijn studie theologie werd hij in 1778 predikant in Sint-Annaland (Zeeland). Vervolgens stond hij in Axel (1780) en Noordwijk-Binnen (1788). Van 1789 tot 1795 stond hij in Rotterdam, waar hij ontslagen werd omdat hij als Oranjegezinde de eed op de Bataafse Republiek niet wilde afleggen. Hij vertrok naar het Duitse Loga. Daar werd hij in 1799 predikant voor uitgeweken Nederlandse Oranjegezinden. Een jaar later promoveerde hij in Duisburg tot doctor in de theologie. Nog een jaar later ging hij weer terug naar Rotterdam. Daar overleed hij in 1828, twee jaar na zijn emeritaat.

Werken

Liederen

Liederen