Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

De Kerkliedwiki Adventskalender, elke dag een mooi lied uitgelicht! Kerkliedwiki:Adventskalender/2022

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jean Janzen

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jean Janzen
Geboren Dalmeny, Saskatchewan, 1933
Hymnary.org

Jean Janzen (Dalmeny, Saskatchewan, 1933) is dichter.

Leven

Jean werd geboren als zevende kind, dochter van Henry Peter Wiebe and Anna Schultz, in 1933 in Dalmeny, Saskatchewan. Later verhuisde het gezin naar Minnesota. Van geboorte af hoorde ze thuis in het Mennonitische, Doopsgezinde milieu. Sinds haar huwelijk met Louis Janzen droeg ze de naam Jean Janzen. Ze ontdekte de kracht van poëzie, en werd als dichter bekend.

In een interview met Mennonite Life zei ze: “the sensual and spiritual are inevitably intertwined”, het sensuele, het zintuigelijke en het spirituele, geestelijke, zijn onlosmakelijk verweven. De aanwezigheid van 'the spirit in the flesh', de geest in het vlees, het menselijke, is voor haar een vanzelfsprekendheid. In haar lied, geÏnspireerd door Julian of Norwich, LIedbek 2013 707, zijn deze elementen duidelijk aanwezig.

Liederen