Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 9.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Nieuw: VIERkamp, ons veelzijdige muzikale evenement rond liturgie en kerkmuziek op 19 juli. Thema: troost in het kerklied Lees meer over inhoud en aanmelding

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jessie Seymour Irvine

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jessie Seymour Irvine

Jessie Seymour Irvine (1836 – 1887) was de dochter van een predikant in de Church of Scotland, in Dunottar, Peterhead, en Crimond in Aberdeenshire, Scotland.

Ian Campbell Bradley verwees naar haar in zijn boek uit 1997 Abide with Me: The World of Victorian Hymns als staand in de sterke Schotse traditie van getalenteerde amateurs...die eerder neigen naar het produceren van metrische psalm melodieën dan naar de speciale hymne tunes die steeds meer in Engeland werden gemaakt.

Haar beroemdste melodie is CRIMOND, het beste bekend als populaire melodie voor de woorden van Psalm 23: The Lord's my shepherd (Nederlandse vertaling: 'Mijn God, mijn herder zorgt voor mij'. Het verhaal gaat dat Irvine de tune schreef als tiener, als een oefening voor de orgellessen die ze volgde. Irvine is begraven in St. Machar's Cathedral in Aberdeen.