Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019 in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jessie Seymour Irvine

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jessie Seymour Irvine

Jessie Seymour Irvine (1836 – 1887) was de dochter van een predikant in de Church of Scotland, in Dunottar, Peterhead, en Crimond in Aberdeenshire, Scotland.

Ian Campbell Bradley verwees naar haar in zijn boek uit 1997 Abide with Me: The World of Victorian Hymns als staand in de sterke Schotse traditie van getalenteerde amateurs...die eerder neigen naar het produceren van metrische psalm melodieën dan naar de speciale hymne tunes die steeds meer in Engeland werden gemaakt.

Haar beroemdste melodie is CRIMOND, het beste bekend als populaire melodie voor de woorden van Psalm 23: The Lord's my shepherd (Nederlandse vertaling: 'Mijn God, mijn herder zorgt voor mij'. Het verhaal gaat dat Irvine de tune schreef als tiener, als een oefening voor de orgellessen die ze volgde. Irvine is begraven in St. Machar's Cathedral in Aberdeen.