Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Jeugd in aktie

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jeugd in aktie
een selectie liederen en koren speciaal voor jeugd-samenkomsten
Samensteller Hans van der Steen
Oswin Ramaker
Aart Beekman
Guus Hoddenbagh
Huib Mojet
Uitgever Joh. de Heer & Zn.
Jaar 1968
Editie(s)
4e druk
ISBN 907001307X

Jonge mensen zingen van hun Heer, zo begint de inleiding van deze liedbundel, die voortgekomen is uit het Youth For Christ-werk. In deze bundel zijn ruim 150 liederen en koren bijeengebracht, die in de loop der jaren hun 'bestaansrecht' binnen Youth For Christ hebben verworven. Ruim 50 liederen zijn ontleend aan de bundel van Johannes de Heer, andere zijn overgenomen met toestemming van het Leger des Heils. Ook zijn liederen overgenomen uit Glorieklokken en gaf de Commissie van Toezicht op de Nieuwe Gezangenbundel (de voorloper van het Liedboek voor de Kerken toestemming om enkele gezangen te gebruiken. Ook zijn liederen overgenomen van het Internationaal Kinder-Evangelisatie Genootschap uit Hilversum en de Bijbel-Club-Beweging te Amsterdam.