Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2017/12/06

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Woensdag 6 december 2017

De keuze van Dick Sanderman

De hymn Lo! He comes with clouds descending. Wat een geweldige melodie, al zijn de geleerden het er niet over eens of die nou door Olivers of door Arne is gemaakt. In Oxford maakte ik meerdere keren Advent Carol Services mee waar deze hymn als slotlied werd gezongen. Kippenvel! Helaas heeft het lied ons Liedboek niet bereikt. Wel is er een Nederlandse vertaling te vinden in Het liefste lied van overzee deel 1, lied 57. Waarin ik het dan wel weer jammer vind dat het "O, come quickly" uit de oorspronkelijke tekst niet zo expliciet terug te vinden is in de vertaling van Sytze de Vries.
--Dick Sanderman, organist

Lied

Een vertaling van het lied is te vinden op de pagina Zie, als een koning zal Hij komen.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Kerkliedwiki brengt tijdens de adventstijd elke dag een lied onder de aandacht. Dit jaar vroegen we musici, theologen en liefhebbers om hun favoriete zettingen of bewerkingen van kerkliederen uit de periode advent en kerst. Meer informatie over het lied vind je natuurlijk in de Kerkliedwiki.