Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2017/12/07

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Donderdag 7 december 2017

De keuze van Elien Lammers

"In Kerk-Avezaath staat dit jaar 'Onderweg zijn' centraal en daarvoor hebben we het verhaal van De wijzen uit het oosten gekozen. Al zoekend in allerlei bundels en vooral het Liedboek 2013 kwam ik op het Scandinavische kerstlied Mit hjerte alltid vanker (lied 480). Het is vertaald door Ria Borkent Ik wandel in gedachten en geldt in Scandinavie als een soort Ere zij God, in de zin van dat als dit niet gezongen wordt het geen kerst is geweest. Rustig tempo, een paar verrassende melodie wendingen en in totaal een ontroerend mooi lied, qua tekst en muziek. Wij gaan het zingen als drempellied op kerstavond."
--Elien Lammers, dirigent

Lied

Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Ik wandel in gedachten.

Verken meer op de Kerkliedwiki


Kerkliedwiki brengt tijdens de adventstijd elke dag een lied onder de aandacht. Dit jaar vroegen we musici, theologen en liefhebbers om hun favoriete zettingen of bewerkingen van kerkliederen uit de periode advent en kerst. Meer informatie over het lied vind je natuurlijk in de Kerkliedwiki.