Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2017/12/15

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Vrijdag 15 december 2017

De keuze van Helen Gaasbeek

"Ik heb gekozen voor In the bleak midwinter. De melodie van Gustav Holst is in het Liedboek 2013 terecht gekomen. De tekst van Christina Rossetti - in vertaling - niet. Maar die is wel te vinden in Het liefste lied van overzee. Velen kennen de uitvoeringen door King's College Choir van zowel de zetting van Holst als van Darke. Misschien is het daarom wel leuk om eens een heel andere zetting voor koor door te geven en dan wil ik graag Ola Gjeilo aandragen die een uitvoering voor dubbelkoor maakte bij de melodie van Holst. Helaas niet het fraaiste filmpje, maar de zang is wel goed.."
--Helen Gaasbeek, pastoor

Lied

Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina In de nacht gekomen of In de kille winter.

Meer verkennen op de Kerkliedwiki


Kerkliedwiki brengt tijdens de adventstijd elke dag een lied onder de aandacht. Dit jaar vroegen we musici, theologen en liefhebbers om hun favoriete zettingen of bewerkingen van kerkliederen uit de periode advent en kerst. Meer informatie over het lied vind je natuurlijk in de Kerkliedwiki.

<videoflash>dAaC5cO7b0w