Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki bevat nu informatie over ruim 4.500 liederen! Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas.

De eerstvolgende Kerkliedwiki Schrijfdag is op zaterdag 30 maart in Amersfoort. Aanmelden of meer weten over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2017/12/25

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Maandag 25 december 2017

Eerste Kerstdag!

De keuze van Peter Sneep

"‘Komt, verwondert u hier, mensen’, ervaar ik als een kwetsbaar lied. Jammer genoeg is er geen opname te vinden zonder gedaver van orgels en trompetten. De herkomst is in nevelen gehuld en dat maakt dit lied alleen maar mooier. De melodie van tien regels vindt zijn smachtende hoogtepunt in de achtste regel, precies bij de woorden die gaan over het licht in de nacht. Alsof dichter en componist uitroepen: kijk nou toch eens hoe bijzonder het is wat er gebeurt in Betlehem! Daarna keert ter afsluiting achteloos het begin van de melodie terug. Geniaal gemaakt."
--Peter Sneep, organist

Lied

Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Komt, verwondert u hier, mensen.

Meer verkennen op de Kerkliedwiki


Kerkliedwiki brengt tijdens de adventstijd elke dag een lied onder de aandacht. Dit jaar vroegen we musici, theologen en liefhebbers om hun favoriete zettingen of bewerkingen van kerkliederen uit de periode advent en kerst. Meer informatie over het lied vind je natuurlijk in de Kerkliedwiki.