Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/11/28

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Maandag 28 november 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: Koning onzer dromen.

Lied

Dit oude Duitse lied uit de 17e eeuw beschrijft het verlangen naar de komst van Jezus. Het lied beschrijft in verschillende bewoordingen zijn nederigheid én kracht. In de laatste strofe klinkt de bemoediging voor de adventstijd: "Houd moed, Hij nadert al! / Gij moogt uw held ontvangen / de vorst van uw verlangen / met liederen zonder tal." Het lied is vertaald door Ad den Besten. In de tweede strofe lees je een verwijzing naar Palmzondag en de nederige intrede op een ezel.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina God lof! Nu is gekomen.
  • Bij de video: Detlef Korsen zingt hier het lied in het Duits, Nun jauchtzet all ihr Frommen, met gitaarbegeleiding. Zo kun je het je nog beter voorstellen als lied uit de 17e eeuw.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Palmzondag